<<inici

NOTÍCIES DE LA TEMPORADA 2011 - 2012

 

REPORTATGE FOTOGRÀFIC DEL IV TROFEU D'ESGRIMA CIUTAT DE TERRASSA

 

BRONZE PER L'EQUIP FEMENÍ DEL CLUB AL IV TROFEU D'ESGRIMA CIUTAT DE TERRASSA

El dissababte 9 de juny es va dur a terme la competició d’espasa masculina i femenina. Al matí es va fer la prova per equips en la que cal destacar l’èxit obtingut pel primer equip del Club amfitrió, composat per Elena Lara, Clara Anyó, Maria Led i Marina Borrego, que va pujar al podi  guanyant la medalla de bronze. En la ronda de semifinals va caure contra el SAM-2,que posteriorment va guanyar la competició. Es va veure obligat a lluitar pel tercer lloc guanyant al SAM-3 i després d’una gran actuació es va adjudicar la medalla de bronze!

Pel que fa a la categoria msculina, en la primera ronda de 16 van caure tres dels 4 equips masculins del Club terrassenc, i només va aconseguir superar la ronda el CECT-1 composat per Jordi Llibre, Jaume Amorós, Nicolás de Echaniz i Arturo Oliver, que va guanyar els seus companys de club. Als quarts de final va caure davant de l’equip SEA-1 d’Amposta que era un dels principals favorits a emportar-se el campionat.

Per la tarda es va disputar la prova individual que reunia els 36 millors classificats en categoria masculina i les 24 millors classificades en femenina. El terrassenc Jordi Llibre va signar la millor actuació del club caient una altra vegada en quarts de final a les portes de les medalles. Aquest any el va derrotar el Marius Alvarado per un meritable 15-10 a favor de l’actual Campió d’Espanya i número 11 al mundial de Paris. Alvarado mateix va ser el que va fer caure també a Jaume Amorós en els vuitens de final. Arturo Oliver i Xavier Morera no van aconseguir superar la poule en aquesta competició de màxima dificultat. En categoria Femenina Clara Anyó va ser la que aquesta vegada va fer la millor actuació del club, però va finalitzar la prova amb mal sabor de boca al haver deixat escapar els quarts de final en un assalt que anava guanyant per 12 a 6. Finalment el resultat es va decantar el Marta Sanjosé per la mínima, 15-14 i va perdre el lloc al podi. Elena Lara, Irene Rivera, Berta Peris i Maria Led van superar la poule però van caure a la ronda de vuitens de final. Carmina Rodellar, Paqui Sanchez i Marina Borrego no van superar la poule.

Els resultats han estat molt dignes en espasa masculina i en espasa femenina per equips que es va pujar al podi millorant la marca de l’any anterior. En espasa femenina no s’ha aconseguit els resultats esperats, però cal esmentar que cap de les favorites ho va fer i el podi va quedar configurat per una generació nova de tiradores que han donat la campanada a la competició.

A banda dels resultats l’organització de la competició ha estat tot un éxit. S’han incorporat una àmplia gama d’innovacions tecnològiques que per primer cop s’utilitzàven a  Catalunya i a l’Estat Espanyol. Es va incorporar el sistema de videoarbitratge que permet a l’àrbitre consulat el video a càmara lenta per pendre les decisions adequades sense errades. A la vegada es va fer una pionera retransmissió per internet mitjançant streaming en directe de la competició amb realització in situ amb tres càmeres. Tot va fucionar segons el previst i moltes persones han pogut anar seguint la competició des de casa seva com si estiguèssin al pabelló.

 

PRESENTACIÓ OFICIAL DEL IV TROFEU D'ESGRIMA CIUTAT DE TERRASSA

Ahir al migdia es va dur a terme a la Casa Soler i Palet de l'ajuntament de Terrassa la presentació oficial davant dels medis del IV TROFEU D'ESGRIMA CIUTAT DE TERASSA. En l'acte van participar el regidor d'esports Alfredo Vega, el president de la Federació Catalana d'Esgrima Miquel Ojeda i el president del Club d'Esgrima Ciutat de Terrassa Nicolás de Echaniz.

L'Alfredo va destacar la bona feina duta a terme pel club i va agraïr la confiança de la FCE en comptar amb Terrassa per organitzar aquest esdeveniment. El Miquel Ojeda ha introduit el campionat tot explicant les millores tecnològiques que s'estrenaran a Terrassa com ara el sistema de video-arbitratge i el streaming en directe de les finals. Per la seva banda el Nicolás va explicar el sistema de competició i les possibilitats que te el Club amb els seus tiradors, tot destacant a l'Elena Lara, la Clara Anyó, el Jordi Llibre i el Jaume Amorós que tenen opció de medalla

En la part final de l'acte es va presentar el video oficial de campionat on es destaquen els valors de l'esgrima. Ja per concloure l'Alfredo Vega va donar a conneixer la gran noticia de que Terrassa acollirà l'any 2013 una Copa del Món de floret júnior masculí, prova que només es disputa en 8 ciutats del món.

 

PRESENTACIÓ DEL VIDEO OFICIAL DEL TROFEU

Podeu veure el video oficial del IV TROFEU D'ESGRIMA CIUTAT DE TERRASSA clicant aquí.

 

 

CLARA ANYÓ AL CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT

Aquest passat 26 de maig la nostra tiradora Clara Anyó va gaudir del privilegi de participar al Campionat d’Espanya absolut, cosa que només estava a l’abast de les millors 28 espasistes de l’estat. Però l’esport és sovint ingrat, i molts cops el resultat no fa justícia a l’esforç i il·lusió invertits en l’entrenament. Però al mateix temps ens proporciona altres al·licients, com la possibilitat de fer turisme cultural tot aprofitant els desplaçaments. En aquest cas, amb una petita desviació de la ruta vam gaudir d’una visita a l’esplèndida ciutat medieval de Sigüenza, que de ben segur repetirem en properes ocasions amb més gent del CECT que s’animi a viatjar a competicions!!! Felicitats Clara pel coratge amb que has representat el CECT als Campionats d’Espanya!

 

JORDI LLIBRE GUANYA EL I OPEN D'ESGRIMA ÈGARA

El dissabte 26 de juny per la tarda es va celebrar a la seu del Club el I Open d’Esgrima Ègara, una competició d'oci oberta a tots els clubs catalans. 46 tiradors i tiradores es van reunir per diputar la competició en categoria absoluta, la última prova abans dels Campionats de Catalunya que es disputaran a Terrassa d’aquí dues setmanes. En categoria femenina van participar 3 noies, la Elena Lara una vegada més ha signat el millor paper del Club amb una tercera posició després de caure  en l’últim tocat per 15-14 davant de la Berta Ballesteros. En categoria masculina va destacar el Jordi Llibre que ha aconseguit guanyar la competició imposant-se al Alejandro Garcia en la final també per un ajustat 15-14 que aquesta vegada es va decantar per al tirador de Terrassa. Tots els tiradors de la ciutat van demostrar el seu potencial i escalfen motors per la cita més important de la temporada.

 

DOBLE PODI AL CAMPIONAT DE CATALUNYA ALEVÍ

El dissabte 26 de juny al matí es van dur a terme els Campionats de Catalunya de categoria Aleví a les instal·lacions del CECT. Aquesta competició és la que culmina temporada i puntua doble en el rànquing de la Lliga Catalana. Van participar 6 tiradors del Club, 5 en categoria masculina i una en categoria femenina. Entre els nois van destacar el Oriol Camps i el Sacha Liendo que van aconseguir pujar al podi en tercera posició in execu. Amb aquest resultat el Oriol finalitza tercer en el global de la Lliga Catalana en el seu primer any en aquesta categoria, una molt bona posició! El Bernat Tobella va caure als quarts de final concloent la seva millor actuació de la temporada i el Josep Alashi i el Daniel Fenoy van caure en la ronda de vuitens. El Josep va caure davant del seu company Bernat i el Daniel va caure per un ajustat 15-14 que es va decidir en l’últim tocat. En categoria femenina la Clara Gutman es va veure obligada a abandonar la competició.

 

CLARA ANYÓ CLASSIFICA PER AL CAMPIONAT D'ESPANYA ABSOLUT A MADRID

En aquestes setmanes s'han disputat les Fases Nacionals d’espasa en categoria masculina i femenina. Aquestes proves serveixen per classificar per la fase final del Campionat d’Espanya, prova en la que participen només 28 tiradors per categoria (20 classificats directes per rànquing i 8 de les fases).

La prova femenina que es va disputar a Barcelona van participar la Clara Anyó i a Maria Led. La Maria va fer una poule meritòria amb dues victòries, però no va ser capaç de superar la directa de 32 en la que va perdre 15-9. La Clara que durant tota la temporada no va assolir un bon estat de forma degut a diverses lesions ha fet un excel·lent paper en aquesta data amb 5 victòries a la poule. Va superar sense problemes l’eliminatòria de 32 i els vuitens de finals classificant així entre les 8 millor per participar el proper cap de setmana a Madrid. En els quarts de final va caure per un ajustat 15-14 que li va impedir assolir una medalla.

En la prova masculina que es va disputar a Madrid van el Jordi Llibre i el Jaume Amorós. El Jordi no va tenir un molt bon resultat en la poule, però va aconseguir superar-la in extremis. A les directes va caure en la primera ronda sense assolir l’objectiu d’estar entre els vuit millors. El Jaume va tenir una millor actuació, va superar la primera ronda d’eliminació, però tampoc ha sigut capaç de classificar pel campionat d’Espanya.

 

CLARA ANYÓ SEGONA AL TROFEU DE PRE-VETERANS

El diumenge 6 de maig es va disputar a la localitat de Vilobí d'Onyar a Girona el III Trofeu Sala d'Armes de l'Onyar per pre-veterans de Catalunya. A la prova va destacar Clara Any´que va aconseguir una segona posició en la general femenina. En categoria masculina també van participar Agustí Gasset que va superar la direta de 32 excepte i la directa de 16. En els quarts de final va caure per tan sols 1 tocat davant del vencedor de la prova. Nicolás de Echaniz que va guanyar tots els combats a la poule i va superar excempte l'eliminatòria de 32 va caure als vuitens amb una novena posició en la general masculina.

 

PODI PER SILVIA CAMPS A LA LLIGA ESCOLAR

El divendres 20 d'abril es va dur a terme a la Mar Bella de Barcelona la tercera data de la Lliga Escolar de Spadetto. El Club va participar amb molt bons resultats. En categoria Prebenjamins va destacar Sílvia Camps que va pujar al 3er lloc del podi perdent la semifinal per només 1 tocat. En categoria de Benjamins va destacar Jan Martínez que va aconseguir una molt bona 6ª posició a punt de pujar al podi. També van participar en aquesta mateixa categoria Álvaro Duocastella, Albert Ruiz i Gerard Poca.

Amb aquesta data finalitza la Lliga Individual, Sílvia Camps finalitza en 6ª posició siguent la primera noia classificada a nou posicions de la següent. En Benjamins Jan Martínez i Álvaro Duocastella finalitzen 10è i 11è respectivament.

 

TERCER PODI CONSECUTIU D'ELENA LARA

El dissabte 31 de març just abans de Setmana Santa es va disputar a Barcelona la tercera data de la Lliga Catalana d’Espasa Absoluta. Vint-i-cinc tiradores i tiradores del Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa van participar en la prova, 17 en categoria masculina i 8 en la femenina.

La gran protagonista va ser Elena Lara que per tercera vegada consecutiva es torna a pujar al podi, aquest cop en segona posició. Elena va superar un camí molt dur fins arribar a la final derrotant a molt bones tiradores com Mireia Perez, Cristina Raceu i Clara Enciso. A la final que per tercera vegada enfronta a Elena contra Patricia Jimenez, aquesta vegada es va imposar la tiradora de Barcelona per 15-10. En la competició femenina també van participar 7 altres tiradores del Club, amb molt bons resultats com el vuité lloc de Clara Anyó que va caure als quarts contra la campiona i el dotzé i tretzé lloc de María Led i Marina Borrego consecutivament.

En l competició masculina va destacar Jordi Llibre que es va fer amb una vuitena posició en la classificació general al perdre per un ajustadíssim 15-14 contra David Ruiz que posteriorment va guanyar la competició. Bona actuació van fer Josep Mª Piñol i Xavier Morera que van superar la ronda de 64, caient a la de 32. Un gran nombre de tiradors de Terrassa també van superar la fase de poules, però van caure en la primera eliminatòria: August Algueró, Gonzalo Rodríguez, Jaume Amorós, Sandro Minieri, Daniel Marco, Pere Baringo, Nil Gàllego i David Romera.

 

DUES NOMINACIONS A LA NIT DE L'ESPORTISTA

El passat dijous 22 de març es va celebrar a l'hotel Don Candido la Nit de l'Esportista de Terrassa 2011. El CECT va ser nominat en dues categories degut al gran esforç i dedicació en la darrera temporada. Al igual que en la temporada passada va estar nominat en la categoria d'Organització d'Esdeveniments Esportius i aquest any a més a més a la categoria d'Entitat Esportiva de l'Any. Es tot un orgull estar nominat en aquest esdeveniment i és possible gràcies al ajut i suport que ens donen dia a dia els nostres socis.

 

10 TIRADORS I TIRADORES DEL CLUB RESISTEIXEN A LES 12 HORES

La nit del divendres 17 al dissabte 18 de febrer de 2012 va tenir lloc a Reina Elisenda una de les proves més esperades de la temporada, Les 12 Hores. Una prova de resistència per equips mixtes, tant de gènere com de clubs, en la que la victòria passa a segon terme i el més important es aguantar fins a dia següent practicant esgrima. Des de les 8 de la tarda fins a les 8 del matí 10 tiradors i tiradores del CECT van aconseguir superar la fita.

 

ELENA LARA I CLARA ANYÓ PUJEN AL PODI A LA LLIGA CATALANA ABSOLUTA D'ESPASA

El dissabte 28 de gener de 2012 es va disputar a Reina Elisenda la segona data de la Lliga Catalana d’Espasa Absoluta amb 23 participants del Club. 15 nois i 8 noies van prendre part de la competició amb molts bons resultats.

En categoria masculina 9 tiradors van superar la poule classificant-se per la eliminatòria directa de 64. Daniel Ayala, David González, Carles Casas, Nicolás de Echaniz, Pere Baringo i David Romera han caigut en la primera ronda de 64 en uns assalts molt disputats. A la ronda de 32 van passar Arturo Oliver que va caure per 15-12 contra Àngel Fabregat, Jordi Llibre que va estar a punt d’eliminar a Pavel Timusenko (UKR) al perdre 15-14 després de 3 dobles consecutius amb el marcador 14-14 i Jaume Amorós que va superar la ronda per 15-9. En la ronda de 16 Jaume va caure contra el vencedor de la prova Aleix Herèdia per 15-12. En el resultat final destaquen Jaume que va quedar 11, Jordi 18 i Arturo 27.

En categoria femenina les noies de Terrassa continuen en plena forma. 6 noies van aconseguir superar les poules i classificar-se per les rondes de 32. Maria Roca i Maria Led van caure en aquesta ronda, Berta Peris, Marina Borrego i Elena Lara la van superar sense problemes i Clara Anyó va aconseguir classificar directament gracies el seu resultat en la fase de poules. En vuitens de final va caure Marina Borrego contra Olga Marco per 15-9 i Berta contra Julia Solans 15-7, a la vegada que Clara Anyó i Elena Lara classificaven per 15-12 en els seus combats. En quarts de final Anyó supera a Julia Solans per 15-9 i Elena s’imposa també a Victoria Tereschuk (UKR) per un clar 15-8. Una altra vegada en semifinals s’enfronten les dues tiradores de Terrassa amb victòria per Lara 15-12 que a la final es va tornar a imposar a Patrícia Jiménez per 15-9. Doble podi aconseguit així per les tiradores egarenques amb un primer i un tercer lloc!!!

 

ELENA LARA CAMPIONA DEL MASTER CELEBRAT A LA PLAÇA VELLA DE TERRASSA

El dissabte 21 de gener es va disputar a la plaça Vella de Terrassa el Màster d’Espasa Femenina Absoluta de Catalunya. El Màster és una competició que ajunta a les vuit millors tiradores Catalanes de la temporada passada en una eliminatòria directa pel triomf. El Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa no només va encarregar-se de l’organització d’aquest esdeveniment, sinó que també va participar amb tres de les vuit tiradores: Elena Lara, Berta Perís i Clara Anyó.

Als quarts de final es va trobar la Berta davant de la Mireia Perez sense aconseguir superar-la per 15-6. També al quarts de final la sort va fer enfrontar-se a les altres dues tiradores de Terrassa, la Elena i la Clara. Les dues van començar molt fortes el combat, però la Elena es va imposar després d’un petit entrebanc de la Clara que va caure per un ajustat 15-12. En les semifinals la única tiradora de Terrassa va ser la Elena i no va defraudar, es va imposar a la Marta Sanjosé per 15-11 aconseguint així el pas a la final i assegurant una medalla per la ciutat. La gesta de la tiradora Egarenca no va quedar aquí sinó que a la final va sorprendre també a la Patricia Jimenez i li va guanyar clarament per 15-9 adjudicant-se així el Master del 2011. Per primer cop una tiradora del Club s’adjudica aquest títol, siguent la Marina Borrego i el Jordi Llibre els que van estar més a prop amb una tercera posició en passades edicions.

 

 

MEDALLES A LA SEGONA LLIGA CATALANA ALEVINA

El dissabte 21 de gener a Barcelona es va disputar la segona Lliga Catalana d'Espasa Alevina. El Club va participar amb cinc tiradors i una tiradora que van fer un molt bon papaer.

La prova es va dur a terme mixta entre nens i nenes i tots van aconseguir superar la fase de poules. Els vuitens de final van deixar a fora al Sacha Liendo, al Bernat Tobella i al Josep Alashi al qual li va tocar tirar contra un altre tirador de Terrassa. En quarts de final va caure el Daniel Fenoy per un ajustat marcador de 10-7, al mateix temps que una altra vegada el quadre enfrontava entre si a dos tiradors del Club, la Clara Gutman i l'Oriol Camps amb victòria per aquest últim per 10-6. D’aquesta manera el Oriol es va col·locar en tercera posició al no poder superar les semifinals per 10-7 mentres que la Clara Gutman va quedar segona classificada en categoria femenina.

Un excel·lent resultat dels més petits del Club que creixen amb bon peu: segona classificada femenina i tercer masculí

 

PRIMERA LLIGA ESCOLAR D'ESGRIMA

El divendres per la tarda es va disputar al pavelló poliesportiu municipal de la Mar Bella de Barcelona, la primera data de la Lliga Escolar en categoria benjamí i prebenjamí. Sis tiradors del Club van participar a la competició.

Alvaro Duocastella, Jan Martínez i Gerard Poca van participar a la categoria de benjamins, tots van aconseguir guanyar combats a la poule i han demostrat un gran aprenentatge en aquest poc temps que portem de la temporada. Cal felicitar a l'Alvaro que es va quedar a les portes de les semifinals per tan sols uns quants tocats!

Sílvia Camps, Pau Centelles i Gerard Cañete van participar a la categoria de prebenjamins. Tots ho van fer molt bé i ens van fer gaudir d'una genial jornada d'esgrima.

 

PRIMERA LLIGA CATALANA D'ESPASA ALEVINA

El dissabte passat es va disputar a Reina Elisenda, Barcelona, la primera data de la Lliga Catalana en categoria aliví. Cinc tiradors del Club Egarenc van prendre part de la competició.

A la fase de poules els competidors de Terrassa van aconseguir entre una i tres victòries assegurant-se així el passi a la segona fase d’eliminació directa. Els que més va destacar van ser Oriol Camps que va passar exempt de tirar la ronda de 32 i a la eliminatòria de 16 va guanyar el seu combat in extremis per 10-9, a la final de 8 va caure contra el que va ser campió de la competició aconseguint d’aquesta manera una 6a posició. Daniel Fenoy tot i fer una poule molt dolenta es va refer i a la ronda de 32 es va imposar per 7-6 al esgotar-se el temps del combat, mateix resultat ha fet en la ronda de 16 i al igual que Orial va caure a la final de 8 aconseguint remuntar fins a la 7a posició. Bernat Tobella, Josep Alashi i Sacha Liendo van superar la ronda de 32 exempts però malauradament tots van caure a la ronda de 16 aconseguint una 9a, 10a i 11a posició respectivament. En categoria femenina Clara Gutman, actual campiona de Catalunya d’aquesta categoria no va poder participar a la prova per problemes personal.

 

RÈCORD DE PARTICIPACIÓ DEL CLUB A LA PRIMERA LLIGA CATALANA D'ESPASA ABSOLUTA

El dissabte es va dispurat a Reina Elisenda la primera data de la Lliga Catalana d'Espasa Absoluta que va comptar amb 25 participants del Club.

Diset Tiradors van lluitart per superar les poules, dels quals nou ho van aconseguir. Set van caure a la eliminatòria de 64 en una prova amb molt nivell i tan sols Jordi Llibre i Jaume Amorós la van superar arribanta l'eliminatòria de 32 i 16 respectivament.

Set tiradores van formar la representació femenina, de les quals dues es van quedar fora de la fase d'eliminació directa. Van destacar Clara Anyó que va quedar decena i Elena Lara que per tan sols tres tocat no va arribar a les medalles, finalitzant en setena posició.

 

JORDI LLIBRE TERCER AL MASTER D'ESPASA MASCULIA DEL 2011 A SALT

El divendres al migdia es va genera una baixa al Màstes d'Espasa Masculina que es va disputar a Salt el dissabte, la qual cosa va donal lloc a Jordi Llibra a classificar en vuitena posició per competir a la prova. Entrant vuité Jordi es va enfrontar a David Ruiz a la primera ronda, el número 1 del rànking. Jordi va fer un excel·lent combat en el que es va imposar per 15-11 i va superar la ronda deixant fora al favorit de la competició. El la semifinal es va creuar contra Guillem Manzanares sense tanta sort i no va aconseguir el pase a la final, però tot i això es va refer i al combat per la disputa del 3er lloc va guanyar a Grant Anderton, l'actual Campió de Catalunya. Amb aquesta brillant actuació Jordi queda 3er del Master d'Espasa del 2011, FELICITATS!!!

 

PRIMERA LLIGA CATALANA EN CATEGORIA JUNIOR A AMPOSTA

David Romera, Camilo Pérez i Raúl Fenoy es van desplaçar a Amposta per disputar la primera data de la Lliga Catalana en categoria Júnior Masculina. Tots tres van aconseguir superar la poule. Camilo i Raúl no van poder superar la eliminatoria de 32 quedant en la 25ena i 28ena posició respectivament. David Romera si que va superar la ronda però malauradament va caure el la ronda de 16 contra Alejo Torres per 15-9, finalitzant així en 14ena posició.

Irene Rivera va ser l'única representant a Barcelona en la categoria femenina. Va superar la poule amb una mica de dificultats, la qual cosa no la va afavorir en els encreuaments on va caure a la ronda de 16 contra Irene Benedicto que va ser la sotcampiona de la prova.